Lidmaatschap

Cycling Club de Debotrappers is in de eerste plaats een familieclub, een fietsclub waar recreatieve en competitieve wielrenners en mountainbikers zich thuis kunnen voelen.

Het is de doelstelling dat de leden zoveel mogelijk samen hun favoriete sport beoefenen om de clubgeest te versterken en een aangename sfeer te creëren.

Anderzijds vraagt de club aan haar leden om het lidmaatschap bij de club ernstig te nemen en zich te houden aan de hieronder omschreven huishoudelijke reglementen.

Klik hier voor ons reglement.

Lidgeld en licentie

Wij zorgen er voor dat ieder lid van de Debotrappers een verplichte verzekering neemt bij VWB en zorgen ervoor dat ze ook bij Leiedal aangesloten worden.

Lid worden

U kunt lid worden van de club de Debotrappers door ons te contacteren: neem contact op met iemand van het bestuur of klik hier om het inschrijvingsformulier te downloaden.

Clubkledij

Voor onze leden wordt gestart met een eenvoudig pakket aan wielerkledij. Alles kan natuurlijk extra worden aangekocht.

Onze kledij Balans Bikewear werd door Grinta! in 2015 als allerbeste merk getest van 21 wielermerken.

Onze 4 hoofdsponsors staan vermeld op de kledij: Immodebo Vichte, Ecobo Zwevegem, Magic Wall Waregem en Mega Cycle Deerlijk.

Lidgeld

Uw bijdrage voor de bestaande leden voor 2018 bedraagt slechts 50 euro, daarin inbegrepen aansluiting Leiedal, verzekering bij VWB, gebruik van de camionette, gebruik van ons clublokaal, uitgestippelde ritten met een vaste kopman, enz…..Nieuwe leden zullen uiteraard een basispakket aan wielerkledij moeten aankopen.

Organisaties van de club

De Debotrappers organiseren jaarlijks een zomerBBQ( eind juni) die een bron van inkomsten zijn voor de club. We hopen dat al onze leden aanwezig zijn of hun medewerking verlenen, tijdens de voorbereiding en/of tijdens de dag van de organisatie. Ook wordt er jaarlijks een kampioenfeest georganiseerd( eind november). Hopelijk houdt iedereen deze 2 datums vrij.

Clubprogramma

Het clubprogramma zijn voor 75% vrije ritten die door Marc zijn uitgestippeld. Het is zeker toegestaan om in overleg met onze vaste kopman door een ander lid zelf een rit voor te stellen. Eenmaal per maand zal er een Leiedal rit worden gereden. In het seizoen starten we van 8u en eindigen we meestal rond 11u.

Clublokaal

Ons clublokaal is gelegen te Vichte, Harelbekestraat 50 , een eigen clubhuis waar we samen verzamelen en na de rit nog even napraten met de ganse groep in een gezellige sfeer.

Ethiek in de sport

Tijdens deelname aan officiële ritten dient men steeds de Belgische wegcode na te leven.

Eventuele PV’s en schadeclaims ten gevolge van onverantwoord rijgedrag worden bekostigd door de overtreder. Het dragen van een helm tijdens het fietsen in clubverband is verplicht. Tijdens het fietsen wordt geen afval op de openbare weg gegooid. Doping is een strafrechtelijk vergrijp dat de wielersport enkel schade toebrengt. Overtreders worden onmiddellijk het lidmaatschap van de club ontnomen.